Iraniërs: ‘Nieuwe moskee lelijk door Joodse invloed’

Het Joodse volk was verbaasd dat het betrokken was bij een verhit debat over moskee-ontwerpen in Iran. Een massieve nieuwe moskee, die in Teheran wordt gebouwd, is een strak, minimalistisch ontwerp dat volgens architecten de ‘soberheid van de vroege islam’ oproept.Maar conservatievere moslimstemmen hekelden het loslaten van de meer traditionele koepels en minaretten, die kenmerkend zijn voor moskeeën in het Midden-Oosten. Sommigen noemden dit het resultaat van ‘seculiere en Joodse invloed’.

De nieuwssite TheNewArab meldde dat een lokale nieuwssite, Mashregh, zelfs stelde dat de nieuwe moskee eruit ziet als een Joodse kippa (yarmulke) en dat de architecten moeten worden berecht voor ‘verraad’ wegens het helpen van een zionistische samenzwering.

De volgende keer dat iemand u vertelt dat Iran geen enkel probleem heeft met de Joden in het algemeen en alleen tegen het Israëlische regeringsbeleid is, denk dan aan dit verhaal.