Palestijnse leiders: Blijf je verzetten en overleef Trump

 
  
Als de Palestijnse Autoriteit gewoon standvastig blijft, zal de Amerikaanse president Donald Trump spoedig verdwijnen en kan het ‘vredesproces’ weer een volledig anti-Israëlische aangelegenheid worden, zei de gevangen zittende terroristenleider Marwan Barghouti.Afbeelding: Veel Palestijnen verafgoden Marwan Barghouti voor zijn succes in het vermoorden van Joden, een carrière die hem meerdere levenslange gevangenisstraffen in een Israëlische gevangenis opleverde. (Issam Rimawi/Flash90)

Trump zal naar verwachting binnenkort zijn lang­ver­wachte vredesplan voor het Midden-Oosten bekend maken. Barghouti drong er bij Machmoud Abbas, de leider van de Palestijnse Autoriteit, op aan om het te verwerpen, ongeacht de inhoud en ongeacht onder welke druk hij zou kunnen komen.

‘We moeten ons realiseren dat Trump over een jaar of vijf jaar weg zal zijn, maar Jeruzalem, Palestina en zijn volk zullen blijven en hun verzet voortzetten en strijden tegen het zionistische kolonialisme,’ zei hij.

Barghouti zei dit bij de 16e verjaardag van zijn arrestatie en opsluiting wegens het leiden van de bloedige doordrenkte terreurorganisatie Tanzim en zijn persoonlijke aandeel bij het doden van minstens vijf Israëli’s.

Ondanks zijn vileine geloofsbrieven (of misschien juist daardoor), zien veel Palestijnen Barghouti als een natuurlijke opvolger van het presidentschap van de Palestijnse Autoriteit.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.